Jdi na obsah Jdi na menu
 


Moje oblíbená hračka (popis) - 6. ročník

19. 12. 2022

Moje oblíbená hračka

(popis)

Antonín Jahoda (6. ročník)

            Budu popisovat medvídka, protože je to můj nejoblíbenější plyšák. Dostal jsem ho od Ježíška, když mi byly tři roky.

            Měří dvacet centimetrů na délku a na šířku deset centimetrů. Zbarvil se do hnědé barvy. Narodil se s tmavýma očima a čumákem. Nožičky si narovnal tak, aby mohl stát. Ruce a uši má taky malé. Ocas je podobně dlouhý jako jeho ruce a nohy. Příroda mu umožnila mít huňatý , teplý a hebký kožich. Ovce dala medvídkovi ovčí vlnu. On mě teď ovčí vlnou zahřívá. Před pár dny mu bylo devět let.

            Vždycky jsem měl méďu ve skříni vedle postele, ale teď ho má moje mladší sestra v posteli a méďa tam má spoustu kamarádů. Pořád je ale tak roztomilý jako dřív. Někdy si ho dám na skříň vedle své postele.

 

Moje oblíbená hračka

(popis)

Zuzana Fajfrová (6. ročník)

            Když mi bylo šest let, dostala jsem k narozeninám plyšového geparda. Byla jsem hrozně šťastná, protože se mi moc líbil.

            Je dlouhý asi  dvacet centimetrů a šikoký patnáct. Na první pohled si všimnete, že má tři barvy – hnědou, černou a bílou. Jeho tělo je puntíkaté. Čumáček je sice malý, ale cítí všechno. Oči mají tmavě hnědou barvu. Uši jsou bílohnědé. Slyší každý krůček. Ocas je dlouhý asi pět centimetrů. Jeho tlapky jsou nejrychlejší na celém světě. Drápky jsou malé, ale ostré.

            Mám ho vystaveného na poličce. Občas si ho dám do postele. Nejdéle na týden, pak ho dám zase zpátky na jeho místo.

 

Moje oblíbená hračka

(popis)

Markéta Šťastná (6. ročník)

            Ke svému popisu jsem si vybrala tygra. Získala jsem ho v devíti letech. Vystřelila jsem si ho na potštejnské pouti.

Můj tygr se liší od jiných tím, že je modrozelenobílý. Má zelené blyštivé uši. Jeho zelené oči září. Čumáček připomíná třpytivou jahodu. Jeho přední tlapka se zbarvila do bílomodré barvy a fousky mu někdo vytrhal. Jeho ocásek je středně dlouhý. Můžete si povšimnout, že tygr sám stojí. Je zajímavý tím, že břicho má celé bílé.

Mám ho moc ráda, protože je barevný a zajímavý. Sedí u mě v posteli u polštářů. Už si s ním nehraju, ale dělám mu pohodlí na svém hebkém polštáři. Je to můj velký plyšový kamarád.